Saturday, December 25, 2010

Berpindah

Salam kawan2 mintak maaf sye tpksa buat blog baru sbb blog yg skrg nih ada masalah skit....

diharap rakan2 dapat mengikuti saya di blog baru saya yg beralamat di: -sila la klik link kat bawah nih dia akan trus pegi ke blog baru sye-


masih mengekalkan kontent2 yg sama....
dan jiesniper nih plak sye akan buat ia sbgai photo blog saya.....hanya semata2 seni foto sahaja....

kawan2 still leh komen n bg pendapat kawan2 semua....

isyallah dkt blog baru tu sye akan sambung tlis novel besiri saya...

LET LOVE DOWN

RULES :
1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question,
no matter how silly it sounds!
Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. Ok, go!
5. When you're done, tag 20 people in this note,
and make sure to tag the person who sent you this.
The answer to #20 is the Title of your note


1. If someone says, “Is this okay?” you say
Boa- I did it for love "wahhhhh hahahhahaha"

2. How would you describe yourself?
Usher-OMG "hahaha why omg uh"

3. What do you like in a guy/girl?
Ronan Keating- When u say nothing at all "hahahah ada plak cmtu"

4. How do you feel to today?
Pitbull-I know u want me "saper nk aku dow"

5. What is your life’s purpose?
Boa-Eat You Up

6. What's your motto?
Paramore-Decode

7. What do your friends think of you?
Ost Lagenda Budak Setan-Bila CInta

8. What do you think of your parents?
Malique-Cuba lagi

9. What do you think about very often?
Monoloque & Atilia-Kekanda Adinda

10. What is 2 + 2?
Mizz Nina-What You Waiting For

11. What do you think of your best friend(s)?
Stacy-Jahat "ah shuffle playlist nih da bengong da hahahaha"

12. What do you think of the person you like?
Lady gaga- Telephone

13. What is your life story?
Shahir-kebahagian Dalam Perpisahan" A sort of my life maybe hurmm"

14. What do you want to be when you grow up?
Kety Perry-Starstrukk

15. What do you think of when you see the person you like?
Maher Zain-Baraka Allahu Lakuma

16. What will you dance to at your wedding?
Autumn in My Heart-Romantic(Guitar)

17. What will they play at your funeral?
Shakira-Waka-Waka "hahahahaha happy gler"

18. What is your biggest fear?
Cake- Take it all away

19. What is your biggest secret?
Soulja Boy-Kiss Me

20. What will you post this as?
Lady Gaga-LET LOVE DOWN

Sape2 je bleh wat xkesah pn

Wednesday, December 22, 2010

Photojournalism

salam kepada semua kawan2 ku.....aku minat sgt ngan photography...so kat sni aku tjk skit la hasil photografi aku...btw aku ske ori dari edit...edit tu untk touch up ape yg kurang je...
ha ok wedding photography ia termasuk dalam photojunalism ea lupa nk gtaw.....hihihih
nanti

hasil yg xsbrapa
-------------------------------------------------------------------------------------------------
skill celah bedah namanya nih hahahaha
-------------------------------------------------------------------------------------------------
nih gne lighting...best gler gne bnda nih

Tuesday, December 21, 2010

SImple yg sedap


Salam wahai rakan2 sekalian...dan xlupa juga kepada l.o.v.e
heheh ape2 pn sye sbnrnya nk ltk 1 gmbr dlu baru leh cite



ngeeee sdapkan...i lve simple....walaupn nampak simple ia cukup myelerakan sye... haaa tp bkn sye msk ok...ni org rumah lain yg masak hihihihih

k bler ckp sal simple nih not all things kita kne simple.....xkn dalam solat pn nk simple2 gak kan....kadang2 ada org lurus bendul smpai ikut kata2 kalau simple sume kne simple....xjgk kne jd xsimple kalau nk approach seseorg....kte kne jd xsimple untuk rebut peluang....

ceh ape aku mrepek neh....hihihih padaahal aku sje nk post gmbar kat atas tu jer...hihihihhi love love love

Sunday, December 5, 2010

Edit


Salam lama aku xupdate blog aku nih...n now aku nk upload pic yg aku tgkp dan aku touch up bg kaler naik...so kita bleh tgk hasilnya kat sini kaler dier lagi memantul...dari yg ori mcm sebam jer...
segala komen dipersilakan dan juga kritikan

Saturday, November 20, 2010

Melihat Sfat Diri Anda Melalui Tarikh lahir

LOOK UP YOUR BIRTHDAY AND SEE WHAT YOU ARE…

January 01 - 09 ~ Bird

January 10 - 24 ~Slug

January 25 - 31 ~ Cockroach

February 01 - 05 ~ Parasite

February 06 - 14 ~ Bullfrog

February 15 - 21 ~ Skunk

February 22 - 28 ~ Snake

March 01 - 12 ~ Ape

March 13 - 15 ~ Cockroach

March 16 - 23 ~ Slug

March 24 - 31 ~ Parasite

April 01 - 03 ~ Bird

April 04 - 14 ~ Snake

April 15 - 26 ~ Slug

April 27 - 30 ~ Skunk

May 01 - 13 ~ Slug

May 14 - 21 ~ Bullfrog

May 22 - 31 ~ Cockroach

June 01 - 03 ~ Slug

June 04 - 14 ~ Skunk

June 15 - 20 ~ Bird

June 21 - 24 ~ Ape

June 25 - 30 ~ Parasite

July 01 - 09 ~ Slug

July 10 - 15 ~ Bird

July 16 - 26 ~ Bullfrog

July 27 - 31 ~ Parasite

August 01 - 15 ~ Ape

August 16 - 25 ~ Slug

August 26 - 31 ~ Skunk

September 01 - 14 ~ Bullfrog

September 15 - 27 ~ Parasite

September 28 - 30 ~ Bird

October 01 - 15 ~ Ape

October 16 - 27 ~ Skunk

October 28 - 31 ~ Snake

November 01 - 16 ~ Cockroach

November 17 - 30 ~ Parasite

December 01 - 16 ~ Bird

December 17 - 25 ~ Ape

December 26 - 31 ~ Bullfrog

If you are a Bird : A very loyal and sweet person. Your loyalty can never be doubted. You are quite honest and sincere when it comes to your attitude towards working. You are a very simple person, indeed. Absolutely hassle free, humble and down-to-earth! ! That explains the reason why your friends cling on to you! You have a good taste for clothes. If your wardrobe is not updated with what is trendy, you sure are depressed. Popular and easy-going. You have a little group of dignified friends, all of th em being quality-personified .

If you are a Slug : Always up to some sort of a mischief! The mischievous gleam in your eyes is what makes you so cute and attractive to everyone. You are an extremely fun-to-be-with kind of person. No wonder people seek for your company and look forward to include you for all get-together’s. However, you are sensitive which is a drawback. People need to select their words while talking to you. If someone tries to fiddle around and play with words while dealing with you, it is enough to invite your wrath. God bless the person then!

If you are a Cockroach : Quite contradictory to your name, you are a peace loving person.. You best try to avoid a situation wherein you are required to fight.. An outdoor person, you disl ike sitting at one place for a long duration. You are a born leader, and have it in you how to tactfully derive work from people. You love being loved, and when you receive your share of limelight from someone, you are all theirs!!!! Well, well… Hence some people could even take an advantage, flatter you to the maximum and get their work done. So be careful…..

If you are a Parasite : An extremely lovable, adorable person, sometimes shy, with a passion for quick wit. At times, you prefer quietness. You love exploring various things and going into depth of each thing. Under normal circumstances you’re cool but when given a reason to, you are like a volcano waiting to erupt. You’re a fashion bird. People look forward to you as an icon associated with fashion. Basically, you mingle along freely but don’t like talking much to strangers. People feel very easy in your company. You observe care in choosing your friends.

If you are a Skunk : You are near to perfect and nice at heart. The examples of your kindness are always circulated in groups of people. You, too, love peace. You wouldn’t like to retaliate even to a person who is in the wrong. You are loved due to this. You do not wish to talk behind one’s back. People love the way you always treat them. You can give, give and give love, and the best part is that you do not expect it back in return. You are generous enough. Seeing things in a practical light is what remains the best trait of you guys.

If you are a Bullfrog : You symbolize a very happy-go-lucky approach in life. Whatever the surroundings may be, grim or cheerful, you remain unaffected. In fact, you spread cheer wherever you go. You are the leader of your group of friends and good at consoling people in their times of need. You dislike hypocrisy and tend to shirk away from hypocrites. They can never be in your good books, no matter what. You are very methodical and organized in your work. No amount of mess, hence, can ever encompass you. Beware; it is easy for you to fall in love….

If you are a Snake : You are mysterious. You are someone who can handle pressure with ease, and can handle any atmosphere without going berserk. You can be mean at times, and love to gossip with your selected group. Very prim and proper. You like all situations and things to be in the way you desire, which, sometimes is not possible. As a result, you may lose out in some relationships. But otherwise, you love to help people out from difficult and tight spots when they really need you.

If you are a Ape : Very impatient and hyper!!! You want things to be done as quick as possible. At heart, you are quite simple and love if you are the center of attraction. That way, you people are unique. You would like to keep yourself safe from all the angles. Shall your name be dragged or featured in any sort of a controversy, you then go all panicky. Therefore, you take your precautions from the very beginning. When you foresee anything wrong, your sixth sense is what saves you from falling in traps. Quite a money minded bunch you people are!!

NOVEL BERSIRI----> CINTA ZAPIN

Hokeh kawan2 suma....aku sbnarnya da lama nk tulis novel neh....tp xda masa...
now da cuti boleh la aku start karang novel aku neh.. tp xder la sampai nk publish kat kedai2 buku...just dalam blog je la aku share k.... ok mgikut plan aku...novel yg aku nk wat nih dier ikowt mood aku,masa aku dan semuanya atas diriku lah...huhuhuh

Tajuk novel yg aku nk taip nanti ialah--->Cinta Zapin

Sinopsis: Cerita nih bekisarkan tentang 2 orang remaja yang bertemu di IPT terkemuka di MALAYSIA, Nazmy dan Ifa...Pertemuan mereka bermula didalam kelas dari dan bermula bibit-bibit cinta dihati Nazmy, akan tetapi dihati Ifa Nazmy tidak menarik perhatianya lansung...
Nazmy seorang yang periang,cool,romantik,suka membuat orang ketawa tetapi tidak siapa tahu apa yang berlaku didalam badan Nazmy..
Ifa seorang yang susah nak berkawan dgn org,mimik mukanya selalu membuat org berprasangka dia sombong tetapi hakikatnya Ifa seorang yang baik hati, Ifa mempunyai sifat egonya yang tersendiri,kadang2 kata-katanya memakan hati org lain tanpa dia sedari...

bagaimanakah kisah Nazmy dan Ifa....dan bagaimana mereka boleh saling berhubungan? Apa yang terjadi pada Nazmy? Adakah mereka bercinta? Adakah ianya hanya putus di tengah jalan? ....kita nantikan di dalam novel bersiri CINTA ZAPIN


~Cerita nih hanya rekaan semata mata dan adaptasi dari kisah-kisah ku sendiri~

Monday, November 8, 2010

Jika ♥

Jika...

ada apa dengan jika...
aku da penat nk pikir suma nih tp aku tetap memikirkanya...
mungkin sbb aku syg dia sgt...
mungkin hati nih dah xda untuk org lain...

dan jika cinta ini tak lgi untuk diriku...aku akan pergi dan berdoa agar dia bahagia..

mungkin lirik dan lagu ni kena untuk situasi aku sekarang...

tapi aku xpernah myesal mengenali dirinya....maybe xsampai sthun hubgn aku ngan dia....tp aku dah tahu segalanya tentang dirinya....da macam 3 tahun kenal....

sbb tu aku ssh nk lari darinya....
da mlekat dalam hati....nk korek bwk kuar pn sakit smpai nk mati....
tu la rasanya....
tp aku xkan give up....
aku yakin jodoh aku denganya....
kalau xdidunia maybe diakhirat....

ya cinta ini benar2 membunuhku...

video

Lirik lagu
Penyanyi: Ressa Herlambang
Tajuk:Menyesal
Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski di hati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

Tuesday, September 21, 2010

Tanda lelaki benar-benar jatuh cinta

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejtkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya.

Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya. Khai dah 100% okie..

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.HARGAILAH MEREKA

Kepada semua wanita yang bertuah menerima cinta sebegini dari seorang lelaki… Hargailah mereka seadaanya… kerna jika seorang lelaki itu menangis ditinggalkan teman wanitanya, lihatlah, bertapa bodohnya wanita itu…

Tips hadapi...Fitnah

aku ada terbaca artikel dari blog sorg hamba Allah mengenai Fitnah. So,to those yg sering d'fitnah atau memfitnah, sama2 lah kita baca n muhasabah diri..

Salam, Saya bukanlah orang yang benar-benar berpengalaman atau cerdik pandai seperti para sahabat r.a. Tetapi saya nak berkongsi pengalaman bagaimana menghadapi fitnah. Fitnah adalah suatu tuduhan palsu. Ianya tak benar. Kadang-kadang menyakitkan hati, kadang-kadang membangkitkan rasa marah membuak-buak, rasanya kalau jumpa sumber fitnah tu, nak aje kita luku kepala dia sampai lumat. Dan macam-macam reaksi orang terhadap fitnah sebab Allah SWT menganugerahkan kita suatu kurnia yang disebut gharizatul baqa' (survival instinct). Dengannya kita mempertahankan status diri, jika kita benar mengapa perlu dibiarkan kepalsuan, jika kita tinggi mengapa biar kita dijatuhkan, jika kita mulia mengapa biar kita dihina.. demikianlah peranan gharizatul baqa', suatu potensi hidup (thaqatul hayawiyah) yang Allah ta'ala anugerahkan kepada setiap manusia. Bila difikir-fikirkan, rupa-rupanya ada beberapa teknik menghadapi fitnah. Boleh jadi ia berkesan, boleh jadi ia menjadi semakin menyeksakan. Antaranya,




1. Masuk kandang bersalah (defensif);

teknik ini sering kali digunakan oleh pihak yang suka memanjangkan kes. Misalnya dulu ketua turus angkatan tentera Thailand pernah menuduh Malaysia sebagai sarang pengganas, melatih mereka di gelanggang latihan di Kelantan (kalau tak silap). Ketika itu Najib memegang portfolio menteri pertahanan, dalam reaksinya kepada fitnah tersebut dia menjawab, "BUKTIKAN!" Hahaha.. dengan kenyataan tersebut secara tak langsung Malaysia masuk kandang bersalah dan minta dibicarakan. Dan dengan teknik ini,kadang-kadang yang tak bersalah boleh dijatuhi bersalah. Prosesnya semakin rumit dan rumit. Teknik ini popular dikalangan pemikir dangkal!



2. Serang balas;

teknik ini agak aggresif. Pihak yang difitnah benar-benar tak redha dan mengambil pendirian untuk tidak berdiam diri. Teknik serangan boleh jadi termasuk teknik defensif (seperti diatas) atau teknik offensif. Boleh pula offensif berlaku dalam dua keadaan; serangan fizikal seperti ambil kayu ketuk kepala tukang fitnah dan seumpamanya atau serangan secara psikologi seperti mengeluarkan kenyataan berbentuk offensif.



3. Buat 'derk' je (buat dono);

teknik ini agak susah untuk diapply, hanya orang yang hatinya keras macam batu saje yang berjaya gunakannya. Lagipun boleh jadi ia tidak syarie sekiranya fitnah berlaku diantara kaum muslimin. Jika orang-orang kafir yang mencetuskan fitnah terhadap Islam dan kaum muslimin, maka teknik ini boleh digunakan sekiranya kita tidak mempunyai kekuatan sepertimana keadaan Rasulullah SAW dan para sahabat r.a. dizaman awal dakwah (di Mekkah). Namun sekiranya telah ada kekuatan (tentera) seperti era kebangkitan Khilafah pasca hijrah Rasulullah SAW ke Madinah, maka wajar orang-orang kafir diperangi sehingga tidak wujud fitnah terhadap Islam. Manakala jika ia melibatkan fitnah antara kaum muslimin, maka perlu ada pihak yang membetulkan keadaan sehingga fitnah itu padam. Ini adalah sebab kaum muslimin saling memuhasabah sesama sendiri dalam konteks amar maaruf, nahiy mungkar dan sikap saling berkasih sayang. Kita diharamkan menanam sikap assobiyyah dalam diri kita; "Saya bertanya kepada Rasulullah, apakah yang dikatakan assobiyyah? Jawabnya, bahawa engkau menolong kaummu dalam kezaliman" [HR Abu Daud dari Watsilah bin Asqa] Maksudnya, kalau kita nampak saudara (seIslam) kita buat salah (zalim) maka wajib kita hentikannya.Kalau buat dono, nanti terkena dosa bersyubahat, na'uzubillahi min zaalik.



Saya senaraikan semula teknik menghadapi fitnah :

1. Defensif - buktikan !

2. Ofensif - serangbalas ( kenyataan ilmiah atau jahatnya fitnahkan kembali )

3. Pasif Ikut Keadaan - buat derk masa lemah dan ofensif bila mampuSaya nak tambah satu lagi,

4. Sabar - serah pada Allah terus.Yang saya maksudkan ialah SABAR KETIKA MENGHADAPI FITNAH SAHAJA. Bukan duduk diam jika diserang secara fizikal dan bukan buat tak tau kalau berlaku kezaliman depan mata.

Saya telah menempuh fitnah sejak berumur belasan tahun lagi. Kemudian saya menempuh fitnah ketika belajar, bekerja dan dalam perniagaan. Yang paling mengerikan adalah fitnah semasa bekerja. Mereka tak takut balasan dunia dan akhirat agaknya.FITNAH ADA 4 HALA:1. KITA DIFITNAH ( kita jadi mangsa )2. KITA DIKUNJUNGI JURU FITNAH3. KITA MEMBAWA FITNAH ( percaya dan membuat keputusan darinya )4. KITA MENYAMBUNG FITNAH ( percaya dan menceritakan pada yg lain )



SIAPA YANG PALING MALANG?Yang menjadi mangsa fitnah dan terpaksa mendengar fitnah tidak berapa malang. Jika kita sabar, insyaallah mendapat pahala dan membersihkan dosa. Yang paling malang adalah JURU FITNAH, MEMBAWA FITNAH dan MENYAMBUNG FITNAH.Mereka bertiga bankrap di akhirat dan sangat lama dalam api neraka. Di dunia lagi pelbagai bala akan ditempuhi mereka jika mangsa adalah orang yang rapat dengan Tuhan.



CARA MENGELAK DARI DIFITNAH

1. Untuk mengelakkan diri kita dari menjadi bankrap akhirat dan mendapat sial di dunia, seharusnya kita mengelakkan perkumpulan yang ramai kaki fitnah.

2. Jika sampai juga siaran fitnah pada diri kita, PERIKSA TERLEBIH DAHULU. Jangan melulu. Sabar.

3. Elakkan lubok maksiat dan elak dari suasana yang Tuhan benci.

4. Meminta perlindungan Tuhan ; Membaca Doa Pagi dan Doa Petang ; Ayatul Kursi semasa keluar dan masuk rumah ; Ayat Tawakkal semasa keluar rumah ; Surah Al-Fatihah, Al-Ikhlas, Al-Falaq dan An-Nas sebanyak 3 kali sebelum tidur5. JANGAN jadi Juru Fitnah, Membawa Fitnah dan Menyambung Fitnah.



CARA MENGURUS JIKA DI-FITNAH

Telah diterangkan di atas.Dan tambahan saya serta pilihan saya pula adalah SABAR. Banyak berdoa pada Tuhan. Cari jalan keluar. Minta nasihat dari sahabat-sahabat yang baik amalnya dan ulama yang disukai. Fikir baik-baik. Banyak doa-doa baik dalam rumi dan jawi yang telah dinukilkan oleh Ustadz Insani, Sis Bawang Goreng, Bro Akob dan Bro Nawawi.Baca blog mereka dan rujuk dengan mereka. Contohnya ialah ;Allahumma ini a 'uzubika minal hammi wal hazan .....seterusnya;Allahumma farijal hammi wa kashifal ghammi ...seterusnya;Allahumma ajurni fi musibati wakhluf li khairan-minha;La ila ha illa anta subhanaka, inni kuntu minadzalimin ;Hasbunallah ....seterusnya

Friday, August 20, 2010

| The end of everything |

what i'm thinking before this it's just happen...and i end it...
because it's to hard for me to survive like this.....
to keep lie...
everyday i keep lie to my heart....imagine it's doesn't happen....
but until when i want keep lie to my heart....

sorry heart...i cannot do this to you...
i'm hurting you so much.... after this i will take care of you...
i promise!!

Saturday, August 14, 2010

I rather die for u

video

B.O.S.A.N

Selamat berpuasa rakan2 blogger sekalian....
dah lama rasanya aku xupdate blog nih
dan ramai kawan2 aku da jarang main blog... maybe sbb bz kowt..

hurm aper aku nk bebel hari ek...wahh aku pn xtaw...

aku skrg dalam dilema... dilema ngan macam2 bnda...
tp yg paling dilema dgn cinta...
haish tah la xtaw nk ckp cmner...
nk kata xsyg mmg aku syg dier...
tp....tah la... maybe dier yg xrase kowt...

xpela aku xkesah sgt sal tu...

tp aku nk dier taw yg aku syg dier....

siapa dier tu??

heheh sumone special la...tp dier da ada kekasih pn..
tp kan tp kan knapa la aku hadir dalam diri dia.. adehhh rasa mcm myemakn hdup org plak...
tp dier rilex jer...
hari2 msg....kdg2 call...
haish tah la... aku baru 3 hari xjmpa dier da rasa lain macam aku xtaw naper....
sblm2 nih mmg ada jer aku jmpa n msti aku lepak ngan dier....
kadang2 aku yg request nk jmpa dier n kadang2 dier yg ajak jmpa...
naper ek..

aku rasa mcm aku da jd balak dier plak.... sdgkan aku sedar dier da bpnya...
dan dier pn taw dier pn da bpnya...

aku nk hapuskan sikap perasan tu... tp layanan dier terhadapku membuatku rasa senang dgnnya....

ape2 pn aku doakan dier bahagia dgn kekasih dier... aku rse aku nk stop bnda nih suma sblm aku tlanjur mcintai dirinya...

Wednesday, July 21, 2010

Blogku yg bersawang....

Huhuhuhuh lama dah xupdate blog aku ne....segala macam rumpai da naik....hahaahaha
buat masa skrg aku xbwk kmera lg.....tp dalam kmera tu dah penuh ngan pic2 bekalan semasa cuti sem hari tu....byk yg mnjadi....gambar kilat yg susah nk dapat aku berjaya tgkp...ALHAMDULILLAH....nantikan aku upload pic tu....skrg aku upload pic candid yg aku dpt skitar kl...

(Candid At Pavilion)


Sunday, June 6, 2010

Kebosanan

Urm pe nk wat ntah bosan hahaha tu jer la nk ckp dalam blog neh hahahahah

Friday, March 26, 2010

Japan Culture Night At MMU

Lol- The tired week of the year....damn...with so many problem i had to face finally it's come Saturday yeay!! i love Saturday why?? it's my relax day ma...... after having so much pressure last week now i can relax...but not to much la....hahaha coz i have a lot of work to do..assignment meh....lol what i'm talking about here...haaha ok2 last Wednesday have one event at MMU( Multimedia University) at cyberjaya...its Japanese Culture Night..... Damn...their preparation like oor ministry want to come.....with audio system,lighting effect.... wow i am so impressed with them....hahah their preparation is good but it lil bit clumsy when the event start kuikuikui
ok la dont wan to talk to much here i show some pic at the event....


It's me yeay its me hahaha

Soran Bushi dance

so cute this action figure huhuh


Akatsuki team? with star wars helmet....hahhahaa

Wednesday, March 17, 2010

Sekitar English Day Di UNIKL CITY CAMPUS

Salam... Heheheh Entry kali nih aku nk mskn pic2 dari Event Yg d Ajurkan Oleh UNIKL CITY CAMPUS... English Day ni mmg wajib r ada setiap sem....dan mmg best event ni.... Dari sini la kita nk dapat member dan dari sinilah kita blajar untuk uruskan segala-galanya Dari A-Z kita lakukan dalam Group seramai 53 org....n sperti biasa la yg nk tnjk pandai ada,yg selfish ada mcm2 ragam bleh kita tgk....dan dari sini la kita dapat tgk bakat2 tersembunyi yg ada dalam diri member2 kita....walaupn agak klam kabut sbb masa xcukup n ada lg msalah2 yg ak rasa xperlu aku gtau dalam blog nih...biarlah ia jd pgajaran... enjoy tha pic....~NON EDITED Version~


♦(QUEK THE MCR)♦

( TEAM ZAPIN )

♦( TEAM KUDA KEPANG )♦

♠( CLASS MEMBER )♠

Monday, March 8, 2010

Mintak Maaf

Kawan2 saya mintak maaf sgt2 sbb xberkesempatan untuk update blog saya.... lately im so bz....banyak bnda nk kena uruskan....
actually ada event 17 hari bulan nih....so agak kelam kabut jgk r nk handle budak2 tarian kebudayaan for my group...hurmmm
sbnarnya aku da bnyak brjalan n tgkap gambar tp xder masa dow nk update blog aku nih...
aku mintak maaf sgt2 k....
ahahha lg pn aper la sgt blog aku ni kan....tp thx r kepada yg jd follower aku...
n sbagai hadiah untk korang nah aku upload sedikit pic untk korang..
Enjoy~~!!!



Saturday, February 20, 2010

Mana Cinta?

Hahaha Entry kali nih aku sertakan dgn photo sbb aku da bwk kmera aku....heheheh pas nih lg byk pic aku akan masukan....dah kata photoblog xkn la nk letak cerpen,video,installer or what so ever yg xder maksud dgn photo@GAMBAR ......

Owkeyh skunk nih musim bercinta ada yg putus cinta ada yang baru nk cari cinta.....aper tu cinta bagi korang? bleh ker dier hadir dgn sendiri@automatic sedangkan anda ddk goyang kaki sahaja? atau anda kena jadi manual@cari cinta sendiri...haaaaaaaaa tu la persoalanya......
anda nk cinta? tepuk dada tanya slera.....pada yg sedang berduka dgn cinta stop la skejap bcinta tu nanti da ok cari yg baru owkeyh xpon wat la surat RUJUK hahhahahaha kalau bleh la....
kepada yang hangat bercinta skunk jagalah cinta hati anda sebaik2nya....dan semoga berbahagia selalu.....Kepada yg sedang cari erti cinta dan dimanakah cinta....ha LU pIkir La Sendiri....
Assalamualaikum.....Renung2kan dan slamata beramal.....



Thursday, February 4, 2010

Separuh Jiwa Ku Pergi


Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
Dengan sadarmu
Kau tinggal aku

Reff:
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

Friday, January 22, 2010

Hello Blog

Location : Hostel Unikl
Drink : Nothing

lama x updte blog aku ni... haaha kpada follower aku sory sgt2 agak bz n xda idea nk mrepek kat blog nih hahaha lgpn kmera aku xbwk lg... so xda pic2 yg aku nk upload jd blog nih mbosankn skit la..
ada pic sng skit nk bcerita...
xper2 sabo nanti aku bwk kmera aku....hope kmerA aku sihat dtgn abg aku....jgn brabuk or rosak udah ler

Monday, January 11, 2010

campus life

wahhhh
dah habis orientasi....
now kelas sedang bermula srabut la beb nk arrange jadual....
sikit2 full pening kpala....
xper la dah kata belajar...
just relax jer la.......
layan kpala jap petang nih ngan lagu disco....